plz give me the 10 fill in the blanks of chapter gravitation

1) Gravitational force is due to ----- (Ans: Mass)
2) G stands for ------(Ans: Universal gravitational constant)
3) g stands for ------- (Ans: Acceleration due to gravity)
4) Gravitational force is always --------- in nature (Ans: Attractive)
5) The weakest force in the nature is --------- (Ans: Gravitational force)
6) Gravitational force varies inversely with square of ---------- (Ans: Distance)
7) The acceleration due to gravity decreases with ------------ in altitude from the surface.  (Ans: increase)
8) The acceleration due to gravity decreases with ------------ in depth from the surface (Ans: increase)
9) The acceleration due to gravity is always towards ----------- of the earth. (Ans: centre)
10) The acceleration due to gravity at the centre of earth is equal to ---------- (Ans: zero)

  • 4
What are you looking for?