Q1. If 4/5 of an estate be worth Rs.1680/-, find the value of half of the estate.
Q2. Ramesh spends 5/6th part of his monthly income. if his annual saving is Rs.624 find his annual income.
Q1. let the whole real estate be x
then, its 4/5 is 4/5x
4x = 1680*5
x= 8400/4 = Rs.2100
now half of the real estate = 2100/2 = Rs.1050
Q2. expenditure by ramesh=5/6th part of income
saving by ramesh=6/6-5/6=1/6th part of income
let the income be x
ATQ 1/6x= 624
x = 624 * 6 = Rs.3744
therefore, ramesh's annual income is Rs.3744.