Q1) The cost of 30 pair gloves is Rs 450. Find the cost of 16 pair of gloves??

Dear Student,
Please find below the solution to the asked query:

Cost of 30 pair of gloves=450Cost of 1 pair of glove=45030=15Cost of 16 pair of gloves=15×16=240 Answer

Hope this information will clear your doubts about this topic.

If you have any doubts just ask here on the ask and answer forum and our experts will try to help you out as soon as possible.
Regards

  • 2
Rs. 240
  • 1
Product of extreme = product of mean.
30 : 450  ::  16 : X
30 X = 450 * 16 = 7200
So X= 7200 / 30 =  240.
Rs 240.

 
  • 1
Cost of 16 pairs of gloves is Rs. 240
  • 1
450 is divided to 30 then answer will be multiplied to which we need to find
  • 2
30 PAIRS=450 Rs
1 PAIRS=15 Rs
16 PAIRS= 1680 Rs
  • 1
sorry mistake done

30 pairs=450 Rs
1 Pairs=15 rs
16 Pairs=240 Rs
  • 1
the cost of 30 pairs=rs.450..
first find the cost of 1 pair=450/30=rs.15.

now multiply it with 16=15*16=RS.240.

SO THE COST OF 16 PAIRS IS RS.240.

 
  • 2
What are you looking for?