Solve this:
17 Shaloo purchased three books at ₹37.60 each and five pens at ₹5.15 each. She gave the shopkeeper a five hundred rupee note. How much money did she get back from the shopkeeper?

Dear student

Cost of 1 book=Rs 37.60So, cost of 3 books=3×37.60=Rs 112.8Cost of 1 pen=Rs 5.15so, cost of 5 pens=5×5.15=Rs 25.75So, total amount to be paid by shalloo=112.8+25.75=Rs 138.55Money gave=rs 500Money to be returned by shopkeeper=500-138.55=Rs 361.45
Regards

  • -1
Cost of books Shalu purchased  = rs.37.60
Cost of pens Shalu purchased    = rs.5.15 x 5
                                                 =Rs.25.75
So total money she spent = Rs.37.60 + 25.75
                                       = Rs.63.35
Because she gave 100 rupee note,
So, The Shopkeeper will return money = 100 - 63.35
                                                           = Rs.36.65 = Answer
  • 0
sorry , my answer is incorrect
 
  • 0
ANS-361.45
37.60*3=112.8
5.15*5=25.75
112.8+25.75=138.55
500-138.55=36.145
  • 1
What are you looking for?