Three friends are going on a morning walk around a circular park of 240 m circumference.
They travel 48 m, 60 m, and 72 m in a minute respectively. After how many rounds they will
meet?

Dear student,

Circumference of field = 240 m
Friend 1 can cover 48 m in 1 minute
∴ For covering 240 m, he will take =240/48 = 5 minutes=300 seconds
Friend 2 can cover 60m in 1 minute
∴ for covering 240 m, he will take =240/60= 4 minutes=240 seconds
Friend  3 can cover 72 m in 1 minute
∴ for covering 240 m, he will take =240/72=10/3 minutes=200 seconds

LCM of 300,240 and 200 =1200 seconds =20 minutes
So, they will meet after 20 minutes.
But in this time all of them will complete different rounds.
Friend 1 will complete 20/5= 4 rounds
Friend 2 will complete 20/4= 5 rounds
​​​​​​​Friend 3 will complete 20/(10/3)= 6 rounds


Regards!

  • 0
For this first you need to find the LCM.
LCM = lowest common multiple.
LCM of 48,60,72
= 720
Now divide 720 by 240.
720/240=
First we cancel zeros.
= 72/24
=3
after three round they will meet
  • 1
3 rounds
  • 1
Plz to be fast
Correct answer...! Btana
  • 0
1st friend time took for 1 round = 240?48=5
2nd friend time took for 1 round=240?60= 4
3rd friend time took for 1 round =240?72=
=3.33
Approx 3
LCM(5,4,3)-60
So they meet after 60 minutes (1hour) .
  • 0
What are you looking for?